Calendar


nov
11
vr
Keuvelen in het Apolloplantsoen
nov 11 @ 18:00 – 19:30

pompoenenNet zoals voorgaande jaren wordt het Apolloplantsoen weer feestelijk versierd en verlicht voor Sint-Maarten.

Wikipedia:
Sint-Maarten wordt niet overal op dezelfde wijze gevierd. In sommige plaatsen worden optochten georganiseerd, in andere worden vreugdevuren ontstoken. Algemeen is de lampionnentocht. Deze komt het meest voor in Nederland in de noordelijke provincies en in Noord-Holland (keuvelen genoemd). De kinderen maken lampionnen of hollen suikerbieten (vergelijk Jack-o’-lantern) uit en gaan met de lichtjes langs de deuren. Daar zingen ze speciale sint-maartensliedjes en krijgen in ruil snoep of fruit. Vroeger werd het lichtje rondgedragen in een uitgeholde biet. Hoewel dit nog gedaan wordt, zijn kleurige, door de kinderen gemaakte, lampionnen nu het meest gebruikelijk. In Nederland worden de lampionnen vaak tijdens de schooltijd gemaakt, bijvoorbeeld in de les handenarbeid. Tegenwoordig worden de lampionnen veelal met behulp van batterijen verlicht. Vroeger werd veel gebruikgemaakt van de foekepot om de liedjes die bij de rondgang werden gezongen te begeleiden. Het sint-maartensgebruik werd toen ‘foekepotterij’ genoemd.

 

 

dec
18
zo
Cadeau aan de buurt @ Plantsoen tussen Burcht en Zuiddijk
dec 18 @ 14:00 – 17:00

Cadeautje

Het cadeau aan de buurt wordt op 18 december 2016 uitgepakt. Om 14.00 uur zal wethouder Jeroen Olthof het schaakbord tussen Burcht en Zuiddijk in Zaandam officieel openen. Daarna zal Zaanse Internationaal meester Manuel Bosboom een schaakdemonstratie geven en met belangstellenden simultaan schaken. Quentin Plekker zorgt voor de muziek en er zijn warme hapjes en drankjes.

mrt
11
za
NL Doet
mrt 11 @ 13:00 – 16:00

Vorig jaar hebben we een klein perkje met vaste planten aangelegd. Dit jaar willen we een ander stuk van het plantsoen aanpakken. Snoeiwerk, gras verwijderen uit de borders, wieden van onkruid en aanplanten van nieuwe beplanting. De buurtbak met tuingereedschap staat er niet voor niets. Daarnaast willen we ook dit jaar weer de Zwerfvuilbingo gaan doen. Zwerfvuil oprapen en opruimen en een prijsje winnen met bingoën!

mei
17
wo
Ondernemen in het centrum
mei 17 @ 19:30 – 21:30

Plangebied bestemmingsplanHet exacte tijdstip en locatie zijn nog niet bekend

Meer informatie: https://centrumzaandam.zaanstad.nl/

mei
24
wo
Leefbaarheid in het centrum
mei 24 @ 19:30 – 21:30

Plangebied bestemmingsplanHet exacte tijdstip en locatie zijn nog niet bekend

Meer informatie: https://centrumzaandam.zaanstad.nl/

mei
31
wo
Wonen in het centrum
mei 31 @ 19:30 – 21:30

Plangebied bestemmingsplanHet exacte tijdstip en locatie zijn nog niet bekend

Meer informatie: https://centrumzaandam.zaanstad.nl/

jun
11
zo
InstaWalkZuiddijk derde editie @ Café 't Sluisje
jun 11 @ 13:00 – 16:00

InstaWalkZuiddijk 3Een jaar na de eerste InstaWalkZuiddijk is er nu de derde editie. Dit keer gaan we de brug over en het zuidelijke stukje van de Zuiddijk en omgeving ontdekken.

Helma Hin, bewoonster van dit gedeelte heeft de wandeling uitgestippeld. Ook deze keer weer veel (historische) informatie.  Wandel je mee?
Je bent niet verplicht om Instagramfoto’s te maken, je bent sowieso niet verplicht om foto’s te maken ;-).

Zie Facebook InstaWalkZuiddijk

mrt
10
za
Mooi groen in Burchtplantsoen @ Zaandam
mrt 10 @ 13:00 – 16:00

NL DoetNet zoals voorgaande jaren doen we ook dit jaar weer mee aan NL Doet, een initiatief van het Oranje Fonds.

Snoeiwerk, gras verwijderen uit de borders, wieden van onkruid en aanplanten van nieuwe beplanting. De buurtbak met tuingereedschap staat er niet voor niets en die gaan we vandaag zeker gebruiken.

 

mrt
24
za
Schoon Burchtplantsoen @ Picknicktafel bij schaakbord
mrt 24 @ 13:00 – 15:00

supporter van schoonOns CleanTeam doet natuurlijk weer mee aan de Landelijke Opschoondag. Vele handen en grotere handen maken licht werk, dus kom meehelpen? We koppelen er trouwens ook weer een Zwerfvuilbingo met kleine prijsjes aan vast. Bingo mee?

mei
30
wo
Spellenavond
mei 30 @ 19:00

flyer spelletjesavond

Bewoners hebben het initatief genomen om een (bord-)spellenavond voor volwassenen te organiseren. 

De eerste avond zal plaatsvinden op woensdag 30 mei om 19.00 uur in ‘De Zuidhoek’, Wilgenstraat 11 in Zaandam (in het gebouw van kinderopvang Tinteltuin). Daarna zal de spellenavond elke vier weken op de woensdagen plaatsvinden.

Als je het leuk vind om mee te doen, ben je van harte uitgenodigd!