Feestelijke opening Jeu de Boulesbaan!

Feestelijke opening Jeu de Boulesbaan!


Het is lang geleden dat we een bericht hebben geplaatst over het reilen en zeilen van Tussen Zuiddijk en Zaan, in het gebied tussen de Zuiddijk en de Zaan.

Hier zJeu des boules-Simone Ronchettiijn verschillende redenen voor maar zolang er niets met de toegang naar de buurt gebeurde, verdween de energie om mooie dingen neer te zetten. De Groenadoptie van het Burchtplantsoen is in ieder geval doorgegaan, die energie was er wel :-). Gelukkig is het optimisme gebleven en is er de afgelopen jaren in ieder geval blijvend gewerkt aan het onderhouden van contacten met Gemeente Zaanstad en MAAK.Zaanstad Centrum-Oost. Met de Groenadoptie van het Burchtplantsoen zijn we nooit gestopt.
 

Grote ingrijpende veranderingen in het gebied tussen de Zuiddijk en de Zaan komen er voorlopig nog niet. Wel wordt er nu weer hard gewerkt aan de Wilhelminasluis en zijn er mogelijkheden om in de tussentijd toch iets te doen in dit gebied. Geduld hebben wordt beloond? Ja!

Het is niet groots maar toch, na twee jaar ligt daar dan toch de jeu de boulesbaan. Volgende stap, voor ons, samen met Cafe De Schot, is het organiseren van een openingsfeest en wedstrijden.

De aanleg van de jeu de boulesbaan is een mooi voorbeeld van co-creatie. Het is financieel mogelijk gemaakt door Tour De Schot, Tussen Zuiddijk en Zaan en MAAK.Zaanstad Centrum-Oost. De praktische uitvoering is gedaan door Gemeente Zaanstad. Het is nu aan ons, bewoners, om er een succes van te maken! Hou Facebook en de wijkwebsite in de gaten of organiseer zelf een jeu des bouleswedstrijd (en deel die dan weer via social media).

Officiële opening met een feestje is op zaterdag 26 oktober om 15.00 uur , met hulp van De IJsboetiek en Zuiddijk Kaas & Lekkers. Kom langs?

uitnodiging jeu de boulesbaan Burcht

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen