Tuinieren met de burgemeester

Tuinieren met de burgemeester


Zaterdag 10 maart 2018 was het weer NLdoetdag. NLdoet wordt elk jaar georganiseerd door het Oranje Fonds en is onmisbaar voor sociale initatieven. Tussen Zuiddijk en Zaan is opgericht om de leefbaarheid van de buurt te verbeteren. Hier is de groenadoptie van het plantsoen tussen de Burcht en de Zuiddijk uit voort gekomen. Met de financiële hulp van NLdoet hebben we ook dit jaar planten en heesters kunnen aanschaffen voor ons Burchtplantsoen. Die planten en heesters moeten er ook nog in……..

Met zeventien vrijwilligers, waaronder burgemeester Jan Hamming en zijn vrouw Roya, is er veel werk verzet. Het buitenschaakbord is opgefrist en schittert zelfs in de regen. Eindelijk is het stukje ongebruikte gras weg en staat hier nu een soort van skimmia-bos. De groenblijvende en winterharde skimmia is gedoneerd door De Bloemenkiosk. Net zoals de roze hyacinthen die het stukje langs het fietspad een oppepper hebben gegeven.

Langs de Burcht was er veel werk om het hoge gras en dikke struiken eruit te krijgen maar het is gelukt. Op de hoek staat nu een Japanse sierkers, geplant door de burgemeester en zijn vrouw. Hiermee maakten we alvast een start met de Zaanse Bomenweek. Tussendoor en na afloop werden we goed verzorgd door Tanja van Café De Schot. Het is weer voorbij, maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

@copyright foto’s Rick Meijer, Natascha vd Bolt, Ineke Bakker, Simone Ronchetti

01 NLDoet 02 Sierkers planten 03 Sierkers planten 04 Sierkers planten 05 voorbereiding 06 voorbereiden 07 instructies 08 hard werk 09 hard werk 10 11 12 13 14 15 16 verse aanvoer 17 verse aanvoer 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 een deel van de groep vrijwilligers 29 30 bij Cafe De Schot 31 fris schaakbord 32 fris wit schaakbord 33 dennenbos 34 skimmiabos 35 sierkers en opgeruimd

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen