Meer groen!!!

Meer groen!!!


GroenadoptieDat is een van de uitkomsten van de bijeenkomst van MAAK.Zaanstad op dinsdag 4 juli in de Oostzijderkerk.

We hebben al groen, het plantsoen tussen de Burcht en de Zuiddijk. Voor een deel geldt Groenadoptie. Groenadoptie betekent dat bewoners zorgen voor het onderhoud. Bewoners is meervoud maar het zijn er maar twee die dit nu op geheel vrijwillige basis doen…..

Het is goed te zien dat Pablo en ik de afgelopen weken weinig tijd hebben gehad. Huizenhoog gras en de haagwinde zit overal. Deze week zijn we begonnen met achterstallig onderhoud… kost veel tijd, tijd die niet nodig zou zijn als er meer mensen het groen zouden onderhouden.

Heb je zin en tijd om te tuinieren in het Burchtplantsoen? Stuur dan een berichtje naar tussenzuiddijkenzaan@gmail.com.
Je verdient er niets mee, soms respect maar dat is niet gegarandeerd .

We kunnen op bepaalde dagen/tijdstippen met elkaar aan de gang om te snoeien aan te planten enzovoorts. Onkruid wieden kan altijd. De haagwinde, die alles verstikt, en melganzevoet zijn duidelijk te herkennen.

Wil je meedoen of meer weten, stuur dan een e-mailbericht naar tussenzuiddijkenzaan@gmail.com.

 

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen