Filmpje voor Kern met Pit 2016

Filmpje voor Kern met Pit 2016


Logo Kern met Pit - voor alle gebruikHet is gelukt, Tussen Zuiddijk en Zaan heeft het predicaat Kern met Pit 2016 en daarmee € 1.000,- verdiend voor de pot!

Op zaterdag 21 januari 2017  presenteerden wij ons 2016 met onder meer een filmpje. Een mooi jaaroverzicht, waarbij sommige vrijwilligers vaker voorbij komen en waar ons Cleanteam ook een rol in vervult. Het filmpje vind je hier: Tussen Zuiddijk en Zaan in 2016.

Het oorspronkelijke doel voor dit jaar was, naast activiteiten in de buurt, een picknicktafel in het gras van het plantsoen. Hiermee wilden we een stap zetten richting realisatie van het Burchtparkje. Wij noemen het nu Burchtparkje, vroeger heette het anders of had het geen naam. Toen had dit stuk groen een functie, nu is het niet meer dan een stuk gras met bomen waar honden worden uitgelaten.

In 2016 hebben we als Tussen Zuiddijk en Zaan een aantal activiteiten georganiseerd. De start van de aanleg van een perkje in het plantsoen, het hele jaar onderhoud aan het plantsoen achter de Bloemenkiosk en twee keer een Instagramwandeling door de buurt. De ramen van het leegstaande pand in de Beethovenstraat zijn aangekleed met mega foto’s. Als afsluiter, met als doel de levendigheid in het plantsoen verhogen, is er een buiten schaakbord aangelegd.   Door de overlast van de bankjes aan de loswal afgelopen zomer, leek het voor nu geen goed idee om nog meer zitplekken te maken. Geen picknicktafel dus maar een schaakbord. Het schaakbord is niet nieuw, het heeft ergens anders in Zaandam gestaan maar werd daar niet meer gebruikt. Zo zijn we, Gemeente Zaanstad en Tussen Zuiddijk en Zaan, ook nog duurzaam geweest.

Het belang van sociale initiatieven wordt al sinds jaar en dag onderkend door KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij) en ontwerp- en ingenieursbureau Arcadis. Bij de jaarlijkse Kern met Pit worden initiatieven uitgedaagd om een idee voor de verbetering van de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Als het doel is bereikt, ontvangt de deelnemer € 1.000,-. Voor de provincie Noord-Holland mogen er maximaal twaalf projecten mee doen. De Zaanstreek was in 2016 goed vertegenwoordigd met maar liefst vier projecten!

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen