Gun Tussen Zuiddijk en Zaan de titel van provinciale winnaar?

Gun Tussen Zuiddijk en Zaan de titel van provinciale winnaar?


29dec2016 1Het belang van sociale initiatieven wordt al sinds jaar en dag onderkend door KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij) en ontwerp- en ingenieursbureau Arcadis. Bij de jaarlijkse Kern met Pit worden initiatieven uitgedaagd om een idee voor de verbetering van de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Als het doel is bereikt, ontvangt de deelnemer € 1.000,-.

Voor de provincie Noord-Holland mogen er maximaal twaalf projecten mee doen. De Zaanstreek is in 2016 goed vertegenwoordigd met maar liefst vier projecten! Tussen Zuiddijk en Zaan doet ook mee. Gun jij ons de titel provinciale winnaar, en een extra bedrag van € 1.500 Euro, stem dan op Burchtparkje. Stemmen kan tot en met 31 december 2016.

Stemmen op Burchtparkje doe je hier: project – Kern met Pit

In 2016 hebben we als Tussen Zuiddijk en Zaan een aantal activiteiten georganiseerd. De start van de aanleg van een perkje in het plantsoen, het hele jaar onderhoud aan het plantsoen achter de Bloemenkiosk en twee keer een Instagramwandeling door de buurt. De ramen van het leegstaande pand in de Beethovenstraat zijn aangekleed met mega foto’s. Als afsluiter, met als doel de levendigheid in het plantsoen verhogen, is er een buiten schaakbord aangelegd.  Het buiten schaakspel komt voort uit de deelname aan Kern met Pit editie 2016. Om die reden konden we niet wachten tot het voorjaar, als het beter weer is voor een potje buiten schaken.  Het oorspronkelijke doel voor dit jaar was een picknicktafel in het gras. Door de overlast van de bankjes aan de loswal is het plan bijgesteld. Het schaakbord is niet nieuw, het heeft ergens anders in Zaandam gestaan maar werd daar niet meer gebruikt. Zo zijn we, Gemeente Zaanstad en Tussen Zuiddijk en Zaan, ook nog duurzaam geweest.

Als je wilt schaken kun je de sleutels voor de schaakstukken ophalen bij Café de Schot of Bloemenkiosk de Burcht. De openingstijden staan op het informatiebordje van Inmeba, dat op het schaakbord is bevestigd.

Stem op Tussen Zuiddijk en Zaan?

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen