Buiten schaken

Buiten schaken


Op 18 december 2016 is het grote buiten schaakbord officieel geopend met een klein feestje. Wat was het een gezellige middag!

Het schaakspel is te vinden in het plantsoen tussen parkeerterrein Burcht en de Zuiddijk. Het realiseren van het schaakbord is een mooi voorbeeld van co-creatie (zie elders op de website). Het uitvoeren van het idee kwam voort uit de deelname aan Kern met Pit editie 2016. Voor het einde van het jaar moest Tussen Zuiddijk en Zaan iets gerealiseerd hebben om te voldoen aan de voorwaarden. Het oorspronkelijke idee was een grote picknicktafel in het plantsoen. Daarmee wilden we het plantsoen meer de functie van parkje geven. Door de overlast van de bankjes aan de loswal afgelopen zomer hebben we het idee bijgesteld. Een nieuwe plek voor geluidsoverlast en zwerfvuil leek ons niet gewenst door de buurt. Gun je Tussen Zuiddijk en Zaan de trofee voor de Provincie Noord-Holland? Stem dan op project Burchtparkje Zaandam. De link vind je hier: Stem op je favorie Kern met Pit project.

We hopen dat er goed gebruik gemaakt gaat worden van het schaakspel. Gezien de reacties zondagmiddag en op social media moet dit gaan lukken. De schaakstukken kunnen niet blijven staan. Als je wilt schaken dan kun je de sleutel ophalen bij Café de Schot of Bloemenkiosk de Burcht. Na het spelen moet je de stukken wel weer zelf opruimen.

ZaanTV heeft een leuk item gemaakt, zodra deze online beschikbaar is, zullen wij deze natuurlijk delen.

Voor nu een foto-impressie van zondag. De foto’s zijn gemaakt door buurtbewoner Rick Meijer.

@copyright foto’s Rick Meijer

Opening schaakbord - Rick Meijer Opening schaakbord - Rick Meijer-2 Opening schaakbord - Rick Meijer-4 Opening schaakbord - Rick Meijer-5 Opening schaakbord - Rick Meijer-6 Opening schaakbord - Rick Meijer-7 Opening schaakbord - Rick Meijer-8 Opening schaakbord - Rick Meijer-9 Opening schaakbord - Rick Meijer-10 Opening schaakbord - Rick Meijer-11 Opening schaakbord - Rick Meijer-12 Opening schaakbord - Rick Meijer-13 Opening schaakbord - Rick Meijer-14 Opening schaakbord - Rick Meijer-15 Opening schaakbord - Rick Meijer-16 Opening schaakbord - Rick Meijer-17 Opening schaakbord - Rick Meijer-18 Opening schaakbord - Rick Meijer-19 Opening schaakbord - Rick Meijer-20 Opening schaakbord - Rick Meijer-21 Opening schaakbord - Rick Meijer-22 Opening schaakbord - Rick Meijer-23 Opening schaakbord - Rick Meijer-24 Opening schaakbord - Rick Meijer-25 Opening schaakbord - Rick Meijer-26 Opening schaakbord - Rick Meijer-27 Opening schaakbord - Rick Meijer-28 Opening schaakbord - Rick Meijer-29 Opening schaakbord - Rick Meijer-30 Opening schaakbord - Rick Meijer-31 Opening schaakbord - Rick Meijer-32 Opening schaakbord - Rick Meijer-33 Opening schaakbord - Rick Meijer-34 Opening schaakbord - Rick Meijer-35 Opening schaakbord - Rick Meijer-36 Opening schaakbord - Rick Meijer-37 Opening schaakbord - Rick Meijer-38 Opening schaakbord - Rick Meijer-39 Opening schaakbord - Rick Meijer-40 Opening schaakbord - Rick Meijer-41 Opening schaakbord - Rick Meijer-42 Opening schaakbord - Rick Meijer-43 Opening schaakbord - Rick Meijer-44 Opening schaakbord - Rick Meijer-45 Opening schaakbord - Rick Meijer-46 Opening schaakbord - Rick Meijer-47 Opening schaakbord - Rick Meijer-48 Opening schaakbord - Rick Meijer-49 Opening schaakbord - Rick Meijer-50 Opening schaakbord - Rick Meijer-51 Opening schaakbord - Rick Meijer-52 Opening schaakbord - Rick Meijer-53 Opening schaakbord - Rick Meijer-54 Opening schaakbord - Rick Meijer-55 Opening schaakbord - Rick Meijer-56 Opening schaakbord - Rick Meijer-57 Opening schaakbord - Rick Meijer-58 Opening schaakbord - Rick Meijer-59 Opening schaakbord - Rick Meijer-60 Opening schaakbord - Rick Meijer-61 Opening schaakbord - Rick Meijer-62 Opening schaakbord - Rick Meijer-63 Opening schaakbord - Rick Meijer-64 Opening schaakbord - Rick Meijer-65 Opening schaakbord - Rick Meijer-66 Opening schaakbord - Rick Meijer-67 Opening schaakbord - Rick Meijer-68 Opening schaakbord - Rick Meijer-69 Opening schaakbord - Rick Meijer-70 Opening schaakbord - Rick Meijer-71 Opening schaakbord - Rick Meijer-72 Opening schaakbord - Rick Meijer-73 Opening schaakbord - Rick Meijer-74 Opening schaakbord - Rick Meijer-75 Opening schaakbord - Rick Meijer-76 Opening schaakbord - Rick Meijer-77 Opening schaakbord - Rick Meijer-78

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen