Onthulling Beethovenstraat 6 Zaandam

Onthulling Beethovenstraat 6 Zaandam


Aldimarkt

In augustus 2014 heeft Tussen Zuiddijk en Zaan de gevel van de oude Aldi aangepakt. De historische foto’s achter de ramen zijn verkleurd en niet meer zo scherp. Na twee jaar is het hoog tijd voor vernieuwing op een professionele manier.

Graag nodigen wij u uit voor de onthulling van de nieuwe foto’s op de ramen van het pand aan de Beethovenstraat 6 te Zaandam: Zaterdag 4 juni om 15.00 uur.

Vijf fotografen uit de buurt, Erwin Hofmann, Erik Esteie, Sven Woodside, Marcel Berkelaar en Simone Ronchetti, hebben foto’s van nu gemaakt. Ieder op zijn eigen manier. Inmeba, ook uit de buurt, zorgt voor de afdrukken en het professioneel bevestigen van de foto’s. Daarnaast werken Gemeente Zaanstad en Aldimarkt mee met de uitvoering van het project.

Tussen Zuiddijk en Zaan is een buurtinitiatief met als doel het gebied tussen de Zuiddijk en de Zaan in Zaandam weer op de kaart te zetten. Dit gebeurt met allerlei activiteiten en projecten, waaronder de aanblik van leegstaande panden aanpakken. Bij de start van het buurtinitiatief is gewerkt aan de combinatie leegstaande panden en kunst. Dit kwam niet van de grond. Daarna heeft Laura Dumas, een van de mensen van Tussen Zuiddijk en Zaan, vorig jaar geprobeerd om contact te leggen met wat eigenaren van leegstaande panden met het idee om de etalages in te richten. Dit vond helaas geen gehoor. Omdat de ramen van het pand in de Beethovenstraat wel aan vernieuwing toe waren hebben Laura en Simone Ronchetti, ook een van de mensen van Tussen Zuiddijk en Zaan, dit project opgestart. De mensen die zij benaderd hebben vonden het direct geweldig om hieraan mee te werken en een half jaar later is het project afgerond.

Inmeba is achter de Zuiddijk in Zaandam gevestigd en is al jaren lang gespecialiseerd in het vervaardigen en leveren van gepersonaliseerde producten, zoals stempels, graveerwerk, beletteringen, en bewegwijzering. Inmeba draagt Tussen Zuiddijk en Zaan een warm hart toe en wilde heel graag meewerken aan dit project.

Erwin Hofmann, noemt fotograferen een uit de hand gelopen hobby. Vanaf het moment dat ik mijn eerst camera kocht voor een vakantie op Ameland was ikzelf verbaasd over het mooie resultaat. Nu fotografeer ik regelmatig voor diverse opdrachtgevers. Voornamelijk interieur en reportage fotografie.

Erik Esteie, fietst dagelijks door Zaandam en Zaanstad en heeft altijd zijn camera bij zich. Al ruim vier jaar lang plaatst hij dagelijks foto’s van de dingen die hij tegenkomt op zijn website (www.esteie.nl). Dit levert een mooi, soms bijna historisch, beeld op van Zaanstad en haar bewoners.

Sven Woodside (www.nassio.com) maakt foto’s en composities van het alledaagse dat hem opvalt onderweg. Veel foto’s zijn vaak in een stedelijk of natuurlijk milieu gemaakt waar structuur en symmetrie te vinden is. Er zijn ook momenten dat deze ontbreken en in die chaos vindt hij ook momenten van schoonheid.  Sven Woodside is jager van kleuren en een teller van wolken. Hij is ook een fotograaf, muzikant en ‘huiselijk ingenieur’.

Marcel Berkelaar maakt in opdracht visueel sterke beelden voor een website, brochure of jaarverslag. Zakelijke of particuliere evenementen fotografeert hij ook. Daarnaast verzorgt hij workshops fotografie (zie http://www.marcelberkelaarfotografie.nl/

Simone Ronchetti is er de afgelopen jaren achtergekomen dat zij het meest aangetrokken wordt door het licht en de manier waarop het licht het beeld bepaalt. Door het licht kunnen kleuren extra fel worden, met grote contrasten. Of het licht laat door schaduwen beelden zien, die je anders nooit had opgemerkt. Schijnbaar simpele onderwerpen worden anders door de manier waarop het licht erop valt, of er juist niet op valt. Simones portfolio is te vinden op Flickr Flickr Simones Foto’s.

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen