28 april 1908

28 april 1908


28 april 1908Op 28 april 1908 bezochten koningin Wilhelmina en prins Hendrik Zaandam. Het Koninklijk bezoek arriveerde ’s morgens met de salonboot Zaandam I van rederij Bosman in Zaandam en werd door de samengestroomde menigte toegejuicht. De Zuiddijk was natuurlijk feestelijk aangekleed. Het programma was bomvol, bij Verkade kreeg koningin Wilhelmina en haar omvangrijke gevolg een rondleiding door de fabriek, voorzien van tekst en uitleg door directeur Anton Verkade. Daarna volgde een bezoek aan de stoomzagerij van de firma J. Dekker Jz. In het raadhuis kreeg koningin Wilhelmina van burgemeester Elias een zilveren schaalmodel van de Bullekerk aangeboden. Daarna begaf zij zich naar het bordes waar zij door vierhonderd leden van zangverenigingen werd toegezongen. Vervolgens vertrok de Koninklijke stoet naar de rijstpellerij van de firma Klaas Blans. Na een wandeling door de fabriek was het bezoek aan Zaandam ten einde. Bij het station zong een koor van duizend kinderen ten afscheid het Wilhelmus.

Meer informatie en foto’s zijn te vinden via Gemeente archief Zaanstad

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen