2015 van Tussen Zuiddijk en Zaan in 10 foto’s

2015 van Tussen Zuiddijk en Zaan in 10 foto’s


De Orkaan heeft het jaar 2015 in 10×10 Zaanse foto’s laten zien. Leuk idee dus dat doen wij ook. Klik op de foto om deze in een groter formaat te zien. Wij wensen iedereen een goede jaarwisseling en tot ziens in 2016!

December:

KerstmanOp 19 december 2015 de tweede editie van het Kleurrijk Winter Feest. Diverse kramen met hapjes, drankjes en allerlei spullen, nieuw of zelfgemaakt en natuurlijk de kerstman.

Oktober:

BuitenbiosNa twee keer uitstellen dan eindelijk de Buitenbios. Op het grasveld tussen Zuiddijk en Burcht verscheen op 30 oktober 2015 de pop-up bioscoop met de film Hartenstraat.

September:

Dam tot Dam by Night Het evenement van het jaar, de Dam tot Dam loop. Voor de tweede keer een By Night editie. De bloempotten hingen dit keer boven het fietspad en bij de loswal hingen lampionnen en een slinger met gekleurde lampjes.

Augustus:

Inlichtingenmast TZEZ

Het vijfjaarlijkse evenement Sail werd dit jaar uitgebreid van Amsterdam naar Stad aan de Zaan. Als blijvende herinnering staat er op de loswal een vrolijke inlichtingenmast. Op 22 augustus 2015 het Feest der Verbinding. Het Russische Buurt-Team en Tussen Zuiddijk en Zaan maakten er vanaf 12 uur tot 23 uur een feest van: Feest der Verbinding op YouTube.

Juli:

Zondag 5 juli 2015Op 5 juli 2015 ook een vol programma. Breien, limonade, fietsen en een optreden van Jones and Bros.. Tussendoor een hoosbui maar om 18.00 uur was het droog en kon de tweede Bohemien BBQ beginnen. De BBQ is drie keer georganiseerd en dat gaan we in 2016 natuurlijk weer doen!

Juni:

TZEZ aangeklede boomNiet iedereen vind het mooi en dat is ook niet de bedoeling. Het valt op, dat is wel de bedoeling. De tweede boom langs het fietspad aan de Zuiddijk is aangekleed.

Mei:

stadexpeditie lauraOp 20 mei 2015 deden we mee aan de Stadsexpeditie Zaanstad. Na een introductie van Tussen Zuiddijk en Zaan ging de groep naar een leegstaand pand aan A.F. de Savornin Lohmanstraat. Jack Wink (Zaanse Zwam) en Menke Hubeek (Ons-Kado en Met Liefde Gemaakt) vertelden over hun plannen. Laura Dumas van Prins op de Erwt vertelde over haar concept Samen met……. Prins op de Erwt.

April:

VoorjaarsmarktOmdat het Kleurrijk Winter Feest in december 2014 vroeg om een vervolg kwam er in april een Voorjaarsmarkt. Heel anders dan de winterversie, het was zelfs kouder maar minstens net zo gezellig.

Maart:

Bakken vullenDe bakken aan de loswal werden verder gevuld met plantjes.

Februari:

bijeenkomst 17 februari 2015Bijeenkomst in Café de Schot over Tussen Zuiddijk en Zaan.

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen