Gezelligheid kent geen tijd!

Gezelligheid kent geen tijd!


Kleurrijk Winter Feest 2015Op 19 december 2015 organiseert Tussen Zuiddijk en Zaan de tweede editie van het Kleurrijk Winter Feest.

Het evenement is aan het begin van de Zuiddijk en naast de Burcht in Zaandam. Vrijwilligers van Tussen Zuiddijk en Zaan, bewoners en ondernemers, hebben weer hun best gedaan om er een afwisselend programma van te maken. Vijfendertig kramen met een gevarieerd aanbod en een paar foodtrucks. Dit alles wordt aangevuld met muziek, optredens, kinderactiviteiten en natuurlijk gezellige verlichting. Het feest begint om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Hieronder een overzicht van wat er zoal te vinden is op 19 december:

Eten en drinken

Gusto&Passione: Italiaanse kazen, vleeswaren, olijfolie en heerlijke gerechten met onze producten als basis. Op het Kleurrijk Winter Feest staan we er met onze producten en voor de lekkere trek een heerlijk bord pasta met eigengemaakte sauzen.

Huiskamerrestaurant Bord heeft zaterdag 19 december smakelijke homemade soepjes, brownies en andere baksels, verschillende smaken warme chocolademelk of een lekkere warme koffie of thee. Daarnaast ook lekkere hapjes in cadeauverpakking.

Slagerij de Ridder staat met een kraam op de markt met allerlei soorten worst en warme saucijzenbroodjes.

Glühwein is te krijgen bij Café de Schot. En natuurlijk andere dranken zoals warme chocolademelk, koffie of een biertje.

Het Zaanse Pannenkoekenpaleis heeft een kraam met poffertjes en warme wafels.

Sandra Klaverweide heeft cupcakes, taartjes en cake.

Koffie en roses du sable vind je bij Martijn Ronchetti.

Gourmet hotdogs en bio frites bij de foodtruck Daily Dog.

De Roze Bus heeft soep (snert!), quiche en wraps.

Aziatisch geïnspireerde broodjes, salades en snacks bij de foodtruck Deli Lama.

 

Muziek, optredens en andere activiteiten

11.00 – 11.30 uur wervelend buikdansoptreden van Rakisa en Hailander

11.00 – 14.00 uur kerstmuziek uit orgel Ben Bonte

11.00 – 18.00 uur springkussen gesponsored door Het Zaanse Pannenkoekenpaleis

11.00 – 18.00 uur muziek verzorgt door Happy Sound and Lighting

11.00 – 18.00 uur schmink en glittertattoo’s bij Wil en Aja Klomp

11.00 – 16.00 uur workshops ‘van waste tot taste’ met groeikits van  Zaanse Zwam (Jack Wink)

11.00 – 13.00 uur proeverij van thee en likeur, De Lachende Boeddha, Zuiddijk 103

Tussen 12.00 en 16.00 uur 3x 15 minuten optreden van Anouk van der Laan, winnares Saens Talent Award 2014

13.00 – 15.00 uur Engeltarot, korte duiding bij De Lachende Boeddha, Zuiddijk 103

13.00 – 16.00 uur ontmoeting en op de foto met de kerstman. De foto’s worden gemaakt door J&W Fotoservice

15.00 – 17.00 uur tombola met prijzen bij THUIS in de Wijk, Touwslagerstraat t/o 15 (bij Dermavita naar beneden en dan rechts)

15.00 – 17.00 uur proeverij en klanksessies op Zuiddijk 103, De Lachende Boeddha

Tussen 15.00 en 18.00 uur optredens van de MOOD band, een Syrisch koor. Happy (Christmas) songs and the people can sing with us and clap also.

16.00 – 16.45 uur optreden van het koor Gewoon Hazes

Go Tuk zal ook om en nabij de markt aanwezig zijn. Heel makkelijk heen en weer naar het centrum, naar huis of een andere bestemming. Voor de speciale actie zie Facebook.

En

Wij willen, evenals vorig jaar, artikelen verkopen waarvan de opbrengst voor de restauratie van de Bonifatius kerk is. De artikelen zijn o.a. zelfgemaakte jam, zelfgemaakte 3D kaarten, kleine windlichtjes, kunst kerststukjes, gehaakte engeltjes en mooie kerststalletjes.

Inmeba: wij zullen gaan staan met graveerplaatjes, stempelkussen,  stickers, kleine banners en informatie van ons bedrijf.

Lia Miltenburg/LI-DA sieraden: we hebben armbandjes, oorbellen ,kettingen , sleutelhangers div items ,bescherm engeltjes,Tas (sleutel)hangers. Alle sieraden zijn handwerk en meestal maken we er maar 1 van dus uniek!

Carla, Wilma en José zien u graag verschijnen bij de kraam van Oriflame kosmetiek. Wij nemen de mooiste en leukste cadeaus mee op gebied van make-up en verzorging. Betaalbaar, alles op natuurlijke basis en 100% dierproefvrij.

Zelfgemaakte kerstartikelen, haakwerk en zelfgemaakte geurwaxjes bij Marjan Kroes van Saense Waxjes.

Ons-Kado laat op drie kramen zien wat er zoal in de winkel te verkrijgen is. Menke Hubeek-Wuthrich van metliefdehandgemaakt.nl en Doris Bartels van webkitchen.nl staan er met één grote kattenkraam. 19 december is voor hun de start van Crazy Cats. Ook Babydraakje heeft voor het Kleurrijk Winter Feest bijzondere dingen gemaakt.

(Strip)boeken en 2de hands spullen bij de kraam van Minie en Maxie.

Sieraden, kinder- en dameskleding bij Clasina Kuiper. Op 19 december zijn er speciale kerstaanbiedingen.

Syrische kunstenaars hebben kleine schilderijen gemaakt. Er is ook een beeldhouwer bij. 

J&W Fotoservice is er met allerlei cadeautjes.

Annemarieke Wassenaar en Tinny Moester komen met kerstkransen en allerlei andere zelfgemaakte kerstcadeautjes voor in huis.

Ze waren erbij op de Voorjaarsmarkt en staan nu op de markt tijdens het Kleurrijk Winter Feest. Puur uit de Schuur met allerlei biologische producten voor een goedkopere prijs. Ook mensen die lactose intolerant zijn, een gluten allergie hebben of willen letten op e-nummers of toegevoegde suikers vinden hier genoeg lekkers en gezonds.

Sandra Klaverweide heeft een kraam met zelfgehaakte dieren en wat speelgoed.

Gebreide interieurspullen, tassen, kerstcadeautjes en ansichtkaarten bij Simone Ronchetti.

Malle Miek, de winkel van Sinkel anno 2014 uit Zaandijk is er met brocante, accessoires en meubeltjes.

Voor de derde keer op onze markt van de partij: Wil en Aja Klomp met allerlei gehaakte spullen, schmink en de glittertattoo’s.

Zaansch Faam van de Westzijde is befaamd voor cadeautjes en woonaccesoires waarbij vintage en nieuw worden gecombineerd. Te zien bij de kraam!

Diverse hobby en huisvlijt te vinden bij Juliette Korver, Judith Dijkman en Edgar van der Woude.

Geschenkartikelen, sieraden en accessoires, brei- en haakwerk, mineralen met zilver, allemaal te vinden bij de kraam van Astrid Plekker.

Tweedehands kleding en tablets bij Joan en Erwin Hofmann.

Zie verder de Facebookpagina van Tussen Zuiddijk en Zaan: https://www.facebook.com/events/530053123814763/540177816135627/

Voor wat betreft winkelen houdt het niet op aan het begin van de Zuiddijk. Aan de Zuiddijk zijn nog diverse leuke winkels te vinden zoals CoCo Records.

Als het Kleurrijk Winter Feest is afgelopen begint om 18.00 uur het Midwinter-Monetfeest aan de overkant van de brug. Entree is gratis. Er is live muziek van jazzband Humph, stadsdichter Kees-Jan Sierhuis brengt op zijn bekende enthousiaste manier een ode aan de tuin, en de man die destijds in zijn eentje de tuin startte, Bas Husslage houdt een afsluitende rede. Verder is er Soep van catering Migthy Delicious en glühwein van veelvuldig gekroond glühwein-Koning Marco Schoone. Het is het laatste Monettuin evenement en ze zouden het leuk vinden om met liefhebbers van de Monettuin nog één maal het glas te heffen op 5 erg leuke jaren!

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen