Pop-up bioscoop 30 oktober 2015

Pop-up bioscoop 30 oktober 2015


Pop-up bioscoopNa twee keer aflasten was het vrijdag 30 oktober eindelijk zover. Een buitenbioscoop op het grasveld tussen het parkeerterrein van de Burcht en de Zuiddijk en Zaandam. Een pop-up bioscoop, binnen een dag opgezet en weer afgebroken.

 

SADZ-logoWe waren heel blij dat we dit als een van de laatste evenementen onder de vlag van Stad aan de Zaan konden organiseren. Niet alleen Stad aan de Zaan heeft dit mogelijk gemaakt, er zijn nog veel meer mensen die hebben meegeholpen om het een succes te maken.

 

Poep scheppenDe dag begon om 9.30 uur. Helaas wordt ons grasveld vooral door hondenbezitters gebruikt. Gelukkig waren er vrouwelijke vrijwilligers die een uurtje geschept hebben. Daarna was het grasveld klaar voor de tenten. Dit keer geen risico genomen, mocht het gaan regenen dan zouden de apparatuur en de bezoekers droog zitten. Vanuit het depot van de Gemeente Zaanstad werden twee tenten geleverd en de mannen van het Service Plus Team van de Gemeente Zaanstad hebben de tenten opgezet.

Om 17.30 uur begon Frank Pietersen van NaNoNoize met het regelen van de techniek en het opzetten van het scherm. Beter weer hadden we in oktober niet kunnen hebben. Droog en bijna windstil. Het scherm kon daardoor buiten staan, zoals het bij een buitenbios hoort. Elektra werd geleverd door Laura van Prins op de Erwt. Buitenbioscoop

Vanaf 19.30 uur konden de bezoekers een plekje gaan zoeken in een van de twee tenten. In de krant stond niet dat je zelf een stoel mee moest nemen, geen probleem, via Café de Schot, Prins op de Erwt en een van de Tussen Zuiddijk en Zaan vrijwilligers, Bjorn, kon iedereen zitten.

Als extra, omdat het ook de een na laatste dag van Oktober-Cacaomaand was, konden we de bezoekers een cacaoverrassing van Bord Eten&Drinken aanbieden. Een chocoladeganache of een drie chocoladebrownie. Om 20.00 uur startte de film Hartenstraat. Hartenstraat omdat het een van de Negen Straatjes in Amsterdam is en Tussen Zuiddijk en Zaan als doelstelling heeft om die sfeer rond de Zuiddijk te brengen. Zuiddijk het Tiende Straatje!

Anderhalf uur later was de film weer afgelopen. Echt fantastisch dat de bezoekers van de film na afloop allemaal meehielpen met afbreken. In twintig minuten was de pop-up bioscoop volledig afgebroken en verdwenen. Heijmans had voor ons een speciaal plekje op de Burcht geregeld waar we de tenten op konden slaan totdat ze maandag weer door het Service Plus Team zouden worden opgehaald.

Een geweldige dag en een geweldige avond. Iedereen bedankt voor het neerzetten van dit evenement!

Buitenbios en sponsors

 

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen